CheeseIT
Say CheeseIT
‘Meten is weten’. Wanneer u op het juiste moment over de juiste data beschikt, bent in u staat betere beslissingen te nemen. Daarom heeft Auxzenze speciaal voor de kaasindustrie een specifiek procesinformatiesysteem ontwikkeld: CheeseIT. U kunt met de data uit dit systeem handelen op basis van voldoende, tijdige en correcte data.
Waarvoor wordt CheeseIT gebruikt?
CheeseIT is specifiek voor het kaasbereidingsproces vanaf de verwerking van melk tot aan de uitlevering van de kaas. De technologische rekenregels zijn gebaseerd op halfharde kaassoorten, namelijk de Goudse en de Edammer kaas. Door de technische en technologische kennis (domeinkennis) van Auxzenze is het uitgegroeid tot een evenwichtig pakket. Dit pakket kan ondersteunen bij de standaardisatie, de bereiding van de wrongel en de kaas en de behandeling van de kaas.
Waarom CheeseIT?
De kaasbereiding wordt gekenmerkt door een overgang van een continu proces naar een batchgewijs proces. De melk wordt als een stroom naar de wrongelbereiders geleid en vervolgens wordt die verder verwerkt. Over het gehele proces worden onderzoeken gedaan, deels ter controle maar zeker ook ter informatie. Dit levert complexe data op, die je niet zomaar kunt afleiden uit een meetinstrument, zoals het vochtgehalte van de kaas.
CheeseIT is in staat de resultaten te koppelen aan de juiste plek in het proces en de data te verwerken. Doordat u zo elke plek voortdurend de juiste en gewenste data ter beschikking heeft, kan het proces optimaal worden bijgestuurd.
Voor wie is CheeseIT?
Doordat CheeseIT veel complexe data weet te verwerken, is dit procesinformatiesysteem voor meerdere rollen in het gehele kaasbereidingsproces van waarde:
– Operator
De operator kan gedurende het proces de werkelijke complexe data vergelijken met de voorspelde/berekende waarde. Hiermee heeft hij de mogelijkheid om de technologische kwaliteit van het product te monitoren.
– Technoloog
De technoloog kan elk moment live de technologische voortgang controleren en aan de hand van de historische data een gefundeerde analyse doen. Hiermee kan hij cruciale receptparameters bij sturen.
– Planner
De planner maakt de planning waarmee door het gehele bedrijf heen de tijden worden ingeschoten voor de volgende stap.
– Kwaliteit
De kwaliteitscontroleur maakt specificaties aan de hand van ingevoerde receptuur en sublieme track-and-tracemogelijkheden.
– Laborant
De laborant geeft een directe terugkoppeling op het onderzoeksresultaat na toewijzing.
– Management
Voor het management zijn de verzamelde productiegegevens inzichtelijk, en ook voor ERP.