Skip to main content

CheeseIT Enterprise

Alles in één software voor kaas.

Met CheeseIT bent u altijd op de hoogte van het gehele productieproces. Van standaardisatie en productie tot rijpen en verpakken. Met CheeseIT maakt u altijd de lekkerste kaas!

Als onafhankelijk bedrijf is onze visie en passie “het maken van de beste software voor de kaasmarkt”. Al meer dan 25 jaar doen we dat met het grootste plezier!

 

CheeseIT Enterprise
SVG Image

Planning

We beginnen bij het begin. De melk is ontvangen in de fabriek. CheeseIT is op de hoogte van de hoeveelheid melk en de kwaliteit hiervan. Op basis van de orders kunt u met CheeseIT een zo’n optimaal mogelijk productieproces plannen. Hierbij wordt rekening gehouden met de grondstoffen die nodig zijn voor het proces. Is alles namelijk wel op voorraad? Zo niet, dan brengt de software u hiervan tijdens de productie van op de hoogte.

Daarnaast wordt er goed gekeken naar de andere orders die open staan, wat is de optimale manier van produceren wanneer er verschillende soorten kaas gemaakt moet worden?

Productieproces

Wanneer de melkplanning rond is en alle grondstoffen aanwezig, kan de kaasbereiding gaan beginnen. CheeseIT geeft aan de hand van de planning aan welke machines er gebruikt moeten worden. De data die gemeten wordt tijdens het productieproces, over de melk en kaas, kan automatisch verwerkt worden in het systeem of handmatig ingevoerd worden. In de fabriek kunnen de medewerkers namelijk alle belangrijke informatie toevoegen in de software.

Door deze data bent u altijd op de hoogte van de condities waarin de kaas of melk zich bevindt. Denk bijvoorbeeld aan de temperaturen, het vet-, eiwit- of vochtpercentage. Dit zijn allerlei belangrijke gegevens welke te gebruiken zijn voor de optimalisatie van het productieproces.

Planning
SVG Image

Analyseren

In CheeseIT zijn de recepten en de normeringen van de verschillende soorten kazen die u gaat produceren verwerkt. Hierin wordt ook de normering weergegeven. Tussen welke variabelen moeten de verschillende parameters blijven?

Blijkt het dat een batch niet de juiste kwaliteit heeft? Dan is alle data van deze kaas of batch te achterhalen door het Track & Trace systeem. Per batch kan geanalyseerd worden wat de reden kan zijn waardoor de kwaliteit niet is behaald. Zo kan het zijn dat het vochtpercentage te laag is. Het lage vochtpercentage zou kunnen komen doordat het wrongelwaswater te warm is geweest of door een storing.

Optimaliseren

Met de data die verzameld is over de kazen en de normen die zijn ingesteld is het gemakkelijk om te analyseren en dus ook om te optimaliseren. Blijkt het dat het wrongelwaswater te warm was? Dan kan dit aangepast worden in het productieproces. De optimalisatie punten vanuit de data zorgen ervoor dat uit uw de fabriek de beste kazen komen die u ooit geproduceerd heeft!

Analyseren

Kwaliteit

Een belangrijk onderdeel om tot de beste kazen te komen is het valideren van uw eigen kwaliteitscriteria, deze criteria worden gemeten tijdens het samenstellingsonderzoek. Het kan nog wel eens voorkomen dat de periode tussen deze onderzoeken te lang is. CheeseIT denkt met u mee en plant alvast de samenstellingsonderzoeken voor u. U geeft aan wat het aantal kazen tussen een onderzoek moet zijn en CheeseIT brengt u hiervan tijdig op de hoogte. Hierdoor blijft u kort op de kwaliteit van de kazen zitten.

Storingen

Het kan helaas voorkomen dat er storingen ontstaan tijdens het proces. Maar wat voor storingen zijn het en belangrijker nog, waardoor ontstaan deze storingen? Alle storingen en oponthoud wordt in CheeseIT verwerkt. Met deze data kan er achterhaald worden waar de bottleneck in het productieproces zit.

Kwaliteit

Kaasreservering

Om de klant goed te bedienen is het nodig dat de meest passende kaas wordt gekoppeld aan de order. CheeseIT heeft hiervoor een mechanisme dat rekening houdt met de leeftijd van de kaas bij afleveren en de doorlooptijd.

Pakhuis

Het klinkt eenvoudig maar met CheeseIT weet u altijd welke behandelingen op welk moment uitgevoerd moeten worden aan de kaas. Kaas kan niet meer vergeten worden omdat uitbehandelde kaas apart getoond wordt.

Kaasreservering

Ga aan de slag met CheeseIT Enterprise

Wilt U meer informatie, weten of CheeseIT wat voor U is of gewoon eens van gedachten wisselen, wij zijn bereikbaar en staan U graag te woord!

 

 

Functionaliteiten van CheeseIT Enterprise

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met CheeseIT. Om voor wat overzicht te zorgen, zetten wij de belangrijkste functionaliteiten op een rijtje:

Masterdata

Beheer alle data van het productieproces. Zoals de producten, recepturen, normen, procesparameters en nog veel meer

Planning

Beheer gemakkelijk de planning van de orders. Van melkbehoefte en grondstoffen tot pekelen en verpakken

Track & Trace

Krijg inzicht in alle data van de kaas of batch, noodzakelijk in het geval van een recal

Kaasonderzoek

Blijf dicht op de kwaliteit door op tijd onderzoeken te plannen, te keuren en de uitslagen te analyseren

Analyse & optimalisatie

Analyseer de data vanuit het productieproces om het proces verder te optimaliseren

Modulair

CheeseIT Enterprise is in te richten naar de wensen en behoeften van uw eigen productieproces

Multi-user

Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd in CheeseIT werken

ICT-infrastructuur

CheeseIT Enterprise hosted in ons NL-datacenter of bij U on-premise.

Koppelbaar

CheeseIT kan communiceren met al uw randapparatuur en systemen

Veelgestelde vragen

Voor hoeveel gebruikers is CheeseIT Enterprise geschikt?

Onbeperkt! Afhankelijk van Uw processen kunt u gebruikers en functiegroepen aanmaken met verschillende rechten.

Kan ik een demo krijgen?

Zeker! Wij komen graag bij u langs voor een demo, of naar wens online, waarbij we u het gemak en de mogelijkheden van CheeseIT goed kunnen laten zien. Belt u ons voor een afspraak.

Als ik er niet uit kom, krijg ik dan hulp?

CheeseIT Enterprise bieden wij u aan met verschillende keuzes Maintenance&Support, wat wil zeggen dat U terecht kunt bij onze helpdesk voor al uw vragen en U heeft ook recht op de nieuwste versies van CheeseIT Enterprise. Wij staan voor u klaar.

Past CheeseIT Enterprise bij mijn organisatie?

Maakt U grotere volumes, wilt u optimaliseren door technologische controles en altijd dezelfde kwaliteit produceren? Dan is CheeseIT Enterprise voor U op het lijf geschreven. Als u minder behoefte heeft aan het sturen op technologie of u maakt kleinere volumes, kijk dan eens naar onze  CheeseIT Web variant.

Alles in één met CheeseIT Enterprise

Als U CheeseIT Enterprise interessant vindt, bel gerust voor meer informatie of bekijk onderstaande video.

25 Jaar
Ervaring
9,4
Klanttevredenheid

CheeseIT Enterprise werkt o.a. voor

Rouveen
HW
DOC
FrieslandCampina

“CheeseIT helpt ons bij het plannen en registreren van data en het optimaliseren van ons productieproces” 

- Klaas Visser (Rouveen Kaasspecialiteiten)