Proactief
Vooruitstrevend
Ervaren
Betrouwbaar

ICT monitoring op locatie en op afstand

Laat ICT geen bedreiging voor uw bedrijfsprocessen worden

Data security

Data security is zeer belangrijk voor uw online gegevens. Bij Auxzenze ICT kunnen wij uw data beveiligen waardoor uw vertrouwelijke bedrijfs- en persoonsgegevens veilig zijn voor datalekken of hackers. Laat het niet gebeuren dat buitenstaanders uw gevoelige gegevens kunnen inzien. Wij ondersteunen u als bedrijf of organisatie met het beveiligen van uw gegevens middels data security.

Wilt u uw gegevens goed beveiligen? Indien u werkzaam bent in de zorg is het verplicht om alle privé-informatie goed op te slaan. Neem gerust contact met ons op om te horen wat wij voor uw bedrijf of organisatie kunnen betekenen. Wij zijn bereikbaar via 088 55 85 250.

 

Hoe kan Auxzenze u van dienst zijn?

  • Specialist in cyber security;
  • Altijd toegang tot onze support desk;
  • Onze missie: duurzaam waarde versterken;
  • Praktische en innovatieve oplossingen op het gebied van ICT, processen, mensen en kennis;
  • Ook gecertificeerd voor ethical hacking en Social Engineering.


Wij zijn een ICT-dienstverlener, dit betekent dat wij systemen en netwerken van bedrijven beheren. Het gaat hier om systemen waar grootschalig persoonlijke of privacygevoelige informatie opgeslagen wordt. Verder kunnen wij ook monitoren, rapporteren en adviseren. Wij kunnen tevens een ICT-dienstverlening op maat voor u ontwikkelen.

Wat is data security?

Data security, ook wel databeveiliging genoemd, is het beveiligen van persoonlijke gegevens tegen diefstal en gegevensverlies. Als de persoonlijke gegevens in verkeerde handen vallen, kan het gebeuren dat hier misbruik van gemaakt wordt. Dit is iets wat voorkomen kan worden door middel van data security.

Bij data security worden de gevoelige gegevens dusdanig beveiligd, dat virussen en technische defecten geen gevaar meer kunnen zijn. De gevoelige gegevens zijn goed en veilig opgeslagen waardoor deze niet zomaar op straat kunnen komen te liggen.

Data security of cyber security?

Data security is iets anders dan cyber security. Cyber security houdt in dat de IT-systemen beveiligd zijn tegen diefstal of schade aan hardware, software of elektronische data. Hierbij wordt ook de beveiliging tegen storingen of het verkeerd gebruik van IT-systemen meegenomen. Er zijn diverse manieren waarop aanvallen online uitgevoerd kunnen worden. Een variant is een ‘harde’ aanval. Hierbij wordt er onder andere misbruik gemaakt van een backdoor in een systeem of algoritme. Ook is phishing een manier van cyber criminaliteit.

Data security focust zich juist op de bescherming van digitale tegen vernietiging of ongewilde acties. Hierbij kunt u denken aan een data lek. Data security voorkomt dat ongewenste personen kunnen inbreken op data. Gegevensverlies door virussen of technische defecten of door menselijke fouten valt ook onder data security.

Diverse maatregelen in data security

Er zijn diverse maatregelen die getroffen kunnen worden om persoonlijke gegevens beter te beveiligen. Dit zijn onder andere de volgende technische maatregelen:

  • Encryptietechnologie: het versleutelen van gegevens op een schijf;
  • Back-up: door middel van een back-up kunnen datagegevens hersteld worden in geval van verlies of beschadiging;
  • Data wiping: alle bestaande data op een schijf wordt overgeschreven of vernietigd.

Naast de technische maatregelen zijn er ook organisatorische maatregelen. Bij een data lek komen er ook vaak menselijke factoren kijken. Gevoelige gegevens kunnen zeer goed beveiligd zijn, menselijke onzorgvuldigheden kunnen er voor zorgen dat er alsnog een lek ontstaat. Dit met alle gevolgen van dien. De organisatorische maatregelen zijn als volgt:

  • Beveiligingsbeleid: hierin staan diverse werkwijzen, standaarden, regels en richtlijnen eenvoudig maar wel uitgebreid beschreven;
  • Risicomanagement: hiermee worden risico’s rondom gevoelige data beoordeeld en op deze manier voorkomen of verminderd.

Verplichte data security

Bij sommige bedrijfsvormen is het verplicht om een goede data security te hebben. Dit is bijvoorbeeld in de zorg. Bij dit soort bedrijven, organisaties en instellingen wordt er dusdanig gebruik gemaakt van privé gegevens, dat het van belang is om een goede data security te hebben. Bij Auxzenze kunnen wij u voorzien van deze benodigde data security zodat de gegevens allemaal veilig opgeslagen zijn.

Toenemende data criminaliteit

Doordat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van apps en online werkomgevingen, worden de omvang en ernst van digitale dreigingen steeds groter. Volgens het NCSC zal dit zich alleen maar verder ontwikkelen. Iets wat u ten alle tijden wilt voorkomen, is dat er sabotage en verstoringen bij u plaatsvinden.

Tevens nemen niet alle organisaties de benodigde maatregelen om gevoelige informatie goed op te slaan. Daarom staan wij voor u klaar. Wij hebben diverse maatregelen om de data security van uw online omgeving hoog te houden. Dan hoeft u zich geen zorgen te maken om mogelijke data lekken en gevoelige informatie die mogelijk op straat komt te liggen.

Overige diensten van Auxzenze

Naast data security kunt u ook bij ons terecht voor diverse andere diensten op het gebied van ICT oplossingen. Ook hierin zijn wij proactief en denken wij graag met u mee voor de meest efficiënte oplossingen voor uw ICT. Onze techniek staat nooit stil. Wij willen altijd voorop lopen in de ontwikkelingen van onze branche. Daarom hebben onze specialisten zoveel ervaring dat zij alle problemen kunnen oplossen. Hierdoor kunt u op ons bouwen voor uw ICT oplossingen.

Ethical hacking

Een van onze diensten is ethical hacking. Hierbij gaan wij kijken wat eventuele lekken en zwakke plekken in uw bedrijfsnetwerk zijn. Onze professionals ‘vallen aan’ zoals een echte hacker dat zou doen. Echter zal de professional u inlichten zodra hij een lek vindt. De gegevens worden niet oneigenlijk gebruikt, zoals een echte hacker met kwade bedoelingen dat wel doet. Dit wordt ook wel een penetratietest genoemd.

Social engineering

Social engineering is een term die veel wordt gebruikt in de wereld van cybercrime. Cybercriminelen richten zich namelijk veel op het beïnvloeden van het menselijk gedrag om op die manier gevoelige informatie te verkrijgen. Cybercriminelen kunnen uw medewerkers verleiden tot het prijsgeven van vertrouwelijke informatie.

De cybercriminelen kennen geen genade voor hun slachtoffer en op deze manier doen zij tevens flinke schade aan uw bedrijfssystemen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van social engineering? Neem dan contact met ons op.

Verdere dienstverlening

Naast deze diensten bent u bij ons aan het juiste adres voor veel meer diensten op het gebied van ICT. Hierbij kunt u denken aan goed functionerende ICT systemen zodat de continuïteit van uw bedrijfsprocessen gewaarborgd wordt. Tevens bieden wij diverse softwarepakketten om de bedrijfsvoering te vergemakkelijken. Hebt u nog niet gevonden waar u naar zocht op onze website? Neem dan contact met ons op. Onze helpdesk helpt u graag verder.

Data security door Auxzenze

Wilt u ervoor zorgen dat de persoonlijke gegevens op uw servers goed beveiligd zijn? Kies dan voor data security van Auxzenze ICT. Neem gelijk contact met ons op om een afspraak te maken. U kunt ons telefonisch bereiken op 088 55 85 250.

Indien u nog vragen hebt kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord. Tevens kunt u via onze website gelijk een websitescan uitvoeren.

Deel deze pagina op social media!
Maak een afspraak