Proactief
Vooruitstrevend
Ervaren
Betrouwbaar

Virtualisatie

Virtualisatie betekent dat hardware en/of software niet meer op een lokale computer staan, maar werken vanaf een server. Er zijn drie mogelijkheden:

Applicatie virtualiseren

Uw software virtueel aanbieden aan uw eindgebruikers kan eenvoudig met behulp van “applicatievirtualisatie”. Installatie op elk afzonderlijk systeem is dan niet meer nodig. Wanneer de eindgebruiker de software start, wordt de applicatie vanaf de server gestreamd naar zijn systeem. Bijkomend voordeel: u kunt snel nieuwe applicaties aanbieden of wijzigingen doorvoeren in bestaande software.

Server virtualiseren

Verveelvoudig de capaciteit per server en reduceer de kosten en inspanningen van beheer door middel van “servervirtualisatie”. Virtuele servers zijn onafhankelijk van hardware en zijn daarom eenvoudig verplaatsbaar van de ene fysieke server naar de andere. Bovendien kunnen virtuele servers uitgerust zijn met verschillende besturingssystemen. Op een enkele server kan dus zowel software draaien van Linux als van bijvoorbeeld Microsoft.

Desktop virtualiseren (VDI)

Centraliseer de hard- en software van uw lokale computers met “desktopvirtualisatie”. Bij deze oplossing draaien zowel het besturingssysteem, de applicaties en de instellingen op een centrale server. Alle medewerkers loggen in op een virtuele computer die deze centrale server aanbiedt. Toch merken zij daar niets van, want ze behouden hun eigen unieke omgeving met alle mogelijkheden en eigenschappen van hun lokale computer.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met de specialisten van Auxzenze.

Deel deze pagina op social media!
Maak een afspraak