Proactief
Vooruitstrevend
Ervaren
Betrouwbaar

Penetratietest

Een ethical hacker van Auxzenze ICT voert een penetratietest uit om uw systemen te testen. De pentest is gericht op een deel van uw systeem. Uiteraard kunnen wij op elk onderdeel van uw netwerk penetratietesten uitvoeren. Na afloop ontvangt u van ons een uitgebreide rapportage die u helpt uw bedrijf beter te beveiligen tegen de ‘echte’ hackers.

Bent u geïnteresseerd in een penetratietest gericht op een van uw bedrijfssystemen, of wilt u eerst graag meer informatie ontvangen over deze test? Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Onze ethical hacker legt uit graag wat een pentest voor uw bedrijf kan betekenen.

 

Waar kan Auxzenze u bij helpen?

Als ICT-dienstverlener beheren wij de systemen en netwerken van bedrijven die grootschalig persoonlijke of privacygevoelige informatie verwerken en bedrijven. Daarnaast monitoren, rapporteren en adviseren wij ook. Op basis van onze bevindingen komen wij met verbeteringen voor uw hard- en software. Indien gewenst ontwikkelen wij een ICT-dienstverlening op maat voor u. Waar helpt Auxzenze ICT u nog meer bij:

 • Cyber Securityspecialist
 • Altijd toegang tot onze Support Desk
 • Onze missie: duurzaam waarde versterken
 • Praktische en innovatieve oplossingen op het gebied van ICT, processen, mensen en kennis
 • Ook gecertificeerd voor Ethical Hacking en Social Engineering

Wat is een penetratietest?

De Engelse vertaling van penetratietest is penetration testing, pentest is daar weer een afkorting van. Met een pentest laat u legale (ethical) hackers op realistische wijze uw bedrijfssystemen onderzoeken. Het is een effectief middel om de beveiliging te testen. Net als een echte cybercrimineel probeert de ethical hacker op alle mogelijke manieren toegang te krijgen tot uw beveiligde gegevens.

Helder inzicht in de risico’s en kwetsbaarheden

Op deze manier legt de hacker de zwakke plekken en risico’s in uw applicaties, netwerken en systemen bloot. Hiermee krijgt u een helder inzicht in de risico’s en kwetsbaarheden in de IT-omgeving van uw bedrijf of zorginstelling. Na afloop kunnen er gerichte maatregelen worden genomen om de risico’s te beperken en de beveiliging preventief te verbeteren.

Kortom: met een penetratietest krijgt u inzicht in het functioneren van de huidige beveiligingsmaatregelen en ontdekt u of inbraakpogingen door uw bedrijf of zorginstelling opgemerkt en aangepakt worden.

Welke systemen kunt u laten testen?

Een penetratietest wordt uitgevoerd op alle typen IT-systemen waar veiligheid van belang is.

 • Bedrijfsnetwerk
 • Webapplicaties
 • Mobiel en IoT hardware
 • Industrie / SCADA / ICS
 • Audit en assessment
 • WiFi netwerken

Drie typen pentesten

Er zijn drie pentesten te onderscheiden. Iedere variant heeft weer andere eigenschappen. Het grootste verschil tussen de drie testen is de mate van informatie die beschikbaar wordt gesteld. Welke pentest voor uw bedrijf de juiste keuze is hangt af van omstandigheden als budget en tijd.

 • Black box: de ethical hacker ontvangt vooraf geen enkele informatie. Zo bootsen wij de situatie met een cybercrimineel zo echt mogelijk na. Aangezien de expert geen voorkennis heeft, maar wel gelimiteerd is aan tijd en budget, is de black box doorgaans de minst grondige pentest.
 • Grey box: bij deze variant wordt er enige informatie beschikbaar gesteld, bijvoorbeeld inloggegevens van een medewerker of klant om te controleren of zij onbevoegde toegang kunnen krijgen tot gegevens. Er wordt getest vanuit het gebruikersperspectief.
 • White box: de ethical hacker krijgt bij deze variant volledige openheid van zaken. Daardoor kunnen zij de penetratietest grondig uitvoeren. Met deze methode kunnen complexere en goed verborgen kwetsbaarheden gevonden worden.

 

Krijg duidelijkheid over uw beveiliging

Hoe groot is de kans dat indringers in uw systeem kunnen binnendringen? Hoe gemakkelijk is het om persoonsgegevens van medewerkers, klanten of patiënten te stelen? Hoe snel kan uw concurrent uw bedrijfsgegevens in handen krijgen? Met een penetratietest kunt u antwoord krijgen op deze vragen. Hoe belangrijker de data is voor uw bedrijf, hoe crucialer de pentest is.

Wilt u een pentest laten uitvoeren door een van onze ethical hackers? Neem dan contact met ons op.

Ethical hacking

Wij zijn gecertificeerd voor ethical hacking, ofwel ethisch hacken. Uw systeem wordt door een van onze ethical hackers bewust gehackt. Onze hacker doet dit uiteraard met louter goede bedoelingen en natuurlijk alleen in uw opdracht. Ethical hacking is gericht op de opsporing van lekken en zwakke plekken in uw bedrijfsnetwerk.

Mocht onze expert eventuele kwetsbaarheden ontdekken, dan zal de hacker u informeren en een voorstel doen om het lek aan te pakken. De uitkomst wordt met een hoge mate van betrouwbaarheid gedeeld en wordt nooit met een derde partij gedeeld.

Penetratietest laten uitvoeren door Auxzenze

Wilt u gebruik maken van een penetratietest uitgevoerd door een ethical hacker van Auxzenze ICT? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 088 55 85 250.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een pentest?

Een pentest is een beveiligingscontrole die gericht is op een deel van uw systeem. Bij de penetratietest wordt gekeken of het mogelijk is om kwetsbaarheden en risico’s ook daadwerkelijk te gebruiken om de beveiliging op deze systemen te omzeilen, in te breken of te doorbreken. Dit wordt gedaan om inzicht te krijgen in de effectiviteit van het beveiligingssysteem en om verbeterpunten te definiëren.

Waarom een pentest uitvoeren?

Het uitvoeren van een penetratietest kan een waardevolle aanvulling zijn om de mate van uw security te beoordelen en zo risico’s en kwetsbaarheden te bestrijden. Een pentest resulteert in verbeteringen waarmee u uw bedrijf of zorginstelling preventief veiliger maakt en risico’s verkleint.

Wat zijn de kosten voor een penetratietest?

De kosten voor een pentest lopen nogal uiteen door de verschillende mogelijkheden en de beschikbare budgetten van bedrijven. Daarom noemen wij geen prijzen op onze website. Als u toch nieuwsgierig bent naar een prijsindicatie voor uw bedrijfssituatie, neem dan gerust contact met ons op.

Deel deze pagina op social media!
Maak een afspraak